HOME - CONTACT - TERUG

Persmededelingen Kampenhout


(16-06-2017)
Waar blijft ons speelbos?

"De onenigheid en onduidelijkheid rond mijn voormalig initiatief dienen te stoppen." Gwenny De Vroe drong gisteren op de gemeenteraad aan op een snelle realisatie van het speelbos in Kampenhout.
Open Vld Kampenhout voert sinds 2014 op een positieve en constructieve manier oppositie. Maar helaas moet de partij vaststellen dat er nog steeds geen werk wordt gemaakt van de realisatie van een speelbos.


(20-02-2017)
Gwenny De Vroe trekt Open Vld in Kampenhout

Op haar gekende positieve en constructieve manier blikte Gwenny De Vroe (Open Vld) afgelopen zondag terug op het Kampenhouts beleid. Voorzitter Steven Eneman maakte van de gelegenheid gebruik om aan te kondigen dat zij bij de komende gemeenteraadsverkiezingen de Open Vld lijst zal trekken.


(29-11-2016)
Belastingdruk in Kampenhout kan nog worden verlaagd

Open Vld pleit al sinds de gemeenteraadsverkiezingen voor een financieel gezonde gemeente zonder extra belastingen. Als constructieve oppositiepartij verwelkomen wij de beperkte belastingverlaging die de huidige CD&V-N-VA-meerderheid in Kampenhout wenst in te voeren, maar vragen om deze belastingverlaging verder door te voeren door ook de opcentiemen op de onroerende voorheffing en de jaarlijkse gemeentetaks voor zelfstandigen te verlagen, benadrukt Gwenny De Vroe.


(07-11-2016)
Gwenny De Vroe schenkt winst van de 7de Nacht van Gwenny & Co aan de Scouts van Berg (Kampenhout)
Foto Scouts Berg op NVG 

Op zaterdag 1 oktober 2016 organiseerde de vzw Gwenny & Co de 7de Nacht van Gwenny & Co in Kampenhout. De winst van het evenement gaat jaarlijks naar een lokaal goed doel of vereniging.
Dit jaar gaat de opbrengst naar de Scouts van Berg en de Kampenhoutse vereniging Search And Rescue Dogs THOR. In totaal schenkt Gwenny De Vroe 1500 euro verdeeld over de twee verenigingen.


(14-10-2016)
Open Vld zet strijd tegen luchtvervuiling verder
Foto GWenny De Vroe 

Open Vld verwelkomt de overeenkomst die de gemeente Kampenhout heeft afgesloten met de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) om de luchtkwaliteit op het grondgebied van de gemeente te meten. Met deze beslissing reageert het schepencollege op de suggestie van fractieleider Gwenny De Vroe van enkele maanden terug, waarbij zij expliciet verwees naar de mogelijkheid van lokale besturen om samenwerkingsakkoorden te sluiten met o.a. de Vlaamse Milieu Maatschappij om luchtvervuiling in kaart te brengen.


(28-09-2016)
7de Nacht van Gwenny & Co in Kampenhout - Zaterdag 1 oktober 2016
affiche 

Op zaterdag 1 oktober vindt de "7de Nacht van Gwenny & Co" plaats, naar goede gewoonte in Salons Deli Dish (Brouwerijstraat 23) te Kampenhout. Dit evenement is een combinatie van een gezellig diner, verschillende muziekoptredens en een dansfeest. 'De opbrengst schenken we ditmaal aan de scouts van Berg', zegt Vlaams volksvertegenwoordiger en Kampenhouts gemeenteraadslid Gwenny De Vroe (Open Vld).


(15-09-2016)
Vervanging in de gemeenteraad van Kampenhout
Foto Alexandre de Buck 
KAMPENHOUT - Jessy Honée (Open Vld) nam vorige maand ontslag als gemeenteraadslid en wordt vervangen door Alexandre de Buck.
Hij legt vandaag de eed af.

Enkele maanden geleden vroeg Jessy zelf haar tijdelijke vervanging aan omwille van medische redenen en werd ze reeds tijdelijk vervangen door Alexandre, meldt fractieleider Gwenny De Vroe. "Vandaag zal de gemeenteraad kennisnemen van haar definitief ontslag als gemeenteraadslid".


(22-04-2016)
Open Vld en Groen steunen ontwikkeling Groene Vallei, eigen meerderheid is verdeeld
Afbeelding: bodemgebruik volgens gewestpan (bron: gewestplan Halle-Vilvoorde-Asse) 
De meerderheidspartijen in Kampenhout waren gisteren tijdens de gemeenteraad verdeeld over de ondertekening van de intentieverklaring voor de Groene Vallei. Dankzij de steun van oppositiepartijen Open Vld en Groen zal de streekontwikkeling rond De Groene Vallei een nieuwe maatschappelijke impuls krijgen. Zij kiezen in het kader van De Groene Vallei vastberaden voor het behoud en de ontwikkeling van open ruimte, natuur, bossen én landbouw.

(05-02-2016)
Open Vld Kampenhout houdt voorjaarsreceptie
Voorjaarsreceptie en familiedag 
Noteer alvast zondag 21 februari in jullie agenda, want dan organiseert Open Vld Kampenhout naar jaarlijkse gewoonte haar voorjaarsreceptie met aansluitend de familiedag voor iedereen!
In het Sport- en Cultuurcentrum van Berg zal om 11u00 de voorjaarsreceptie plaatsvinden met als gastspreker, liberaal kopstuk en Vlaams parlementslid Bart Somers. Iedereen zal gratis kunnen smullen van de heerlijke stoofvlees met frietjes aangeboden door Open Vld Kampenhout! Na de traditiegetrouwe toespraken en de receptie zal de familiedag van start gaan, dat volledig in het teken van de kinderen staat. De Familiedag is een gezellig samenzijn.

(27-01-2016)
Open Vld Regio Vilvoorde verwelkomt Gwendolyn Rutten en Maggie De Block tijdens hun nieuwjaarsreceptie
receptie 
Voor het derde jaar op rij nodigde het regio-bestuur van Open Vld regio Vilvoorde (Grimbergen, Hoeilaart, Kampenhout, Kapelle o/d Bos, Kraainem, Londerzeel, Machelen/Diegem, Meise, Overijse, Steenokkerzeel, Vilvoorde, Wemmel, Wezembeek-Oppem, Zaventem, Zemst) al haar leden uit om samen het glas te heffen op het nieuwe jaar. Gastgemeente dit jaar was Kampenhout.

(04-01-2016)
Tijdelijke vervanging in de gemeenteraad van Kampenhout
Alexandre de Buck 
KAMPENHOUT – Gemeenteraadslid Jessy Honée (Open Vld) wordt tijdelijk vervangen door Alexandre de Buck in de gemeenteraad omwille van medische redenen.
Jessy Honée kwam na de verkiezingen van 2012 voor de eerste keer in de OCMW-raad terecht namens de Open Vld fractie. In 2014 verliet Wim Pulinx de Kampenhoutse gemeenteraad en werd hij vervangen door Jessy Honée. Enkele weken geleden vroeg Jessy zelf haar tijdelijke vervanging aan omwille van medische redenen, meldt fractieleider Gwenny De Vroe. "Vandaag zal de gemeenteraad kennisnemen van haar tijdelijke vervanging"

(18-02-2015)
Uitnodiging Voorjaarsreceptie en Familiedag
Voorjaarsreceptie en familiedag 
Op zondag 22 februari zijn jullie allen van harte welkom op onze voorjaarsreceptie en aansluitend op onze familiedag! Deze dag wordt een gezellig samenzijn om bij te praten en te genieten van een goede maaltijd, dessert en een lekker glas.

(22-01-2015)
Uitnodiging Tweede Valentijnsdiner
Op zaterdag 14 februari bent u van harte uitgenodigd op het 2de Valentijnsdiner, een initiatief van vzw Gwenny & Co.

Voor de prijs van 55 euro per persoon kunt u deelnemen aan een heerlijk culinair gastronomisch menu, inclusief dranken (wijnen, frisdranken en bieren) tot 2 uur. Inschrijven kan tot 6 februari!

(19/11/2014)
Open Vld niet te spreken over nieuwe belasting die vooral 735 kleine Kampenhoutse zelfstandigen treft
QUOTE: "Een Kampenhouts gezin betaalt 688 euro extra belastingen per jaar. Voor zelfstandigen komt daar nog 175 of 350 euro bovenop" - Gwenny De Vroe (Open Vld)

De voorbije weken viel bij de circa 875 Kampenhoutse zelfstandigen een aanslagbiljet over een 'algemene gemeentebelasting' in de bus. Vooral de kleine zelfstandigen voelen zich geviseerd. Zij moeten 175 euro extra belastingen ophoesten. ...

(30/09/2014)
Regi komt naar de 5de Nacht van ... Gwenny & Co
5de Nacht van ... Gwenny & Co
Op zaterdag 11 oktober 2014 bent u van harte uitgenodigd op de 5de "Nacht van … Gwenny & Co" in Salons Deli Dish in de Brouwerijstraat 23 te 1910 Kampenhout.
Voor deze vijfde editie zegden enkele grote talenten toe. De coverband The Mixtape Gang geeft de aftrap voor de nacht. Daarna komt Regi aan bod, bekend omwille van de dancegroep Milk Inc en van zijn eigen realitysoap 'Regi's World' op Jim TV. Met een heuse show zal hij de pannen van het dak blazen. Tot slot zorgt DJ Anda Ackx, bekend van Stu Bru, ervoor dat u tot in de vroege uurtjes uit de bol kan gaan.

(08/09/2014)
Open Vld Kampenhout organiseert haar 25ste steak- en kipfestijn op 14 september 2014
25ste steak- en kipfestijn
Een ideale gelegenheid om gezellig bij te praten onder het genot van een goede maaltijd en een lekker glas.
wanneer: Zondag 14 september 2014 van 12u-20u
waar: Park van Relst - Aarschotsebaan 128 - 1910 Kampenhout

(13/05/2014)
Persuitnodiging: Maggie De Block en Gwenny De Vroe op bezoek bij OTB Kampenhout
 
Woensdag 14 mei om 11.30 u brengen Gwenny De Vroe en Maggie De Block (Open Vld) een bezoek aan Ons Tehuis Brabant (OTB) in Kampenhout. OTB is een woonvoorziening en dagcentrum voor mensen met een matige en ernstige mentale beperking.

(10/03/2014)
Jessy Honée vervangt Wim Pulinx in de Kampenhoutse gemeenteraad
Jessy Honée vervangt Wim Pulinx in de Kampenhoutse gemeenteraad
Wim Pulinx (Open Vld) verlaat de gemeenteraad van Kampenhout. Hij wordt er vervangen door Jessy Honée.
Om persoonlijke en professionele redenen zal Wim Pulinx verhuizen uit de gemeente. Dan is het ook niet langer mogelijk om zitting te hebben in de gemeenteraad van Kampenhout.

(03/02/2014)
Open Vld Kampenhout organiseert haar voorjaarsreceptie én familiedag op zondag 23 februari 2014
Voorjaarsreceptie en familiedag op 23 februari 2014
Voorjaarsreceptie van 11u-13u
 • Gratis stoofvlees en frietjes
 • 11u20: Toespraak Steven Eneman, voorzitter Open Vld Kampenhout
 • 11u30: Toespraak Gwenny De Vroe, Vlaams parlementslid en raadslid Kampenhout
 • 12u00: Toespraak Maggie De Block, staatssecretaris
Familiedag met clown Bobo van 13u-18u
 • Kindershow om 14u30: Clown Bobo komt langs
 • Voor de volwassenen doorlopend desserten (chocomousse, taart, pannenkoeken, rijstpap, ...) Smullen!

(27/11/2013)
Open Vld Kampenhout organiseert haar tweede Mosselfestijn op 8 december 2013
Mosselfestijn op 8 december 2013
Op zondag 8 december bent u van uitgenodigd tweede Mosselfestijn dat doorgaat in het Park van Relst.
 • Mosselfestijn en vol-au-vent voor iedereen
 • Voor kinderen: bezoek van Sinterklaas en Zwarte Piet van 15u tot 17 met heerlijke pannenkoeken
 • Gezellig samenzijn

(05/09/2013)
4de Nacht van... Gwenny & Co op 5 oktober 2013 in het Veilinghof te Kampenhout
4de Nacht van Gwenny op 5 oktober 2013 in het Veilinghof te Kampenhout
Op zaterdag 5 oktober bent u van harte uitgenodigd op de 4de "Nacht van … Gwenny & Co" die voor het eerst plaats vindt in het Veilinghof (Leuvensesteenweg 22 te Kampenhout-Sas).

(22/08/2013)
24ste steak- en kipfestijn op 8 september 2013
24ste steak- en kipfestijn op 8 september 2013
Het festijn is een gezellig samenzijn om bij te praten en te genieten van een goede maaltijd en een lekker glas.
8 september 2013 van 12u-20u in Park van Relst

(12/03/2013)
Open Familiedag op 17 maart 2013
Open Familiedag op 17 maart 2013
De familiedag is een gezellig samenzijn om bij te praten en te genieten van een goede maaltijd, dessert en een lekker glas. Voor de kinderen is er leuke animatie voorzien.
 • Doorlopend verse pasta, pannenkoeken, ijs en drankjes naar ieders wens
 • Animatie voor kinderen zoals springkasteel, grime, kinderspelen, kinderdisco, clown, zaalvoetbalinitiatie, enzovoort.

(16/11/2012)
Open Vld Kampenhout organiseert haar eerste Mosseldag op 2 december 2012
eerste Mosseldag op 2 december 2012
Mosselfestijn en vol-au-vent voor iedereen.
Voor kinderen: bezoek van Sinterklaas en Zwarte Piet van 15u tot 17u

(14/10/2012)
Open Vld Kampenhout opgetogen over overwinning
"Dit is het resultaat dat we hadden gehoopt. We danken de 2.014 kiezers die onze partij met hun stem het vertrouwen hebben gegeven." Zo reageert Open Vld-lijsttrekker Gwenny De Vroe op de mooie verkiezingsuitslag van Open Vld in Kampenhout. Maar het is wrang dat Gwenny met de meeste stemmen van allemaal naar de oppositie wordt verwezen.

(04/10/2012)
De mening van de Kampenhoutenaar is ...het partijprogramma van Open Vld Kampenhout
partijprogramma van Open Vld Kampenhout 2012
"Open Vld gaat voor een Kampenhout waar het goed is om te leven, voldoende te beleven valt en inwoners inspraak hebben", zegt Gwenny De Vroe, lijsttrekker voor Open Vld Kampenhout. "Ook wil de liberale ploeg het landelijk karakter van de gemeente behouden en gaan voor een financieel gezond gemeentebestuur zonder extra belastingen."

(10/09/2012)
Open Vld stelt lijst voor aan pers en burgers
Lijst kandidaten Open VLD Kampenhout 2012
Zondag 16 september stelt Open Vld Kampenhout om 11 u in het Park van Relst haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen officieel voor aan de pers en de inwoners. Ook u bent daarbij van harte uitgenodigd.

(05/09/2012)
Open Vld kandidaten De Buck, Roels en Casteels willen levenservaring aanwenden in de politiek
v.l.n.r.Katrien Roels, Alexander De Buck, Annie Casteels
Alexandre De Buck (15e plaats), Katrien Roels (17e plaats) en Annie Casteels (19e plaats) komen op bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 in Kampenhout.

(03/09/2012)
Nieuwe open Vld kandidaten willen sfeer én veiligheid brengen in Kampenhout
Joeri Pletinckx (14e plaats), Gert Charetier (16e plaats), Luc Kinnaer (18e plaats) en Hannes Bouwen (19e plaats) zijn nieuwe kandidaten bij de Open Vld voor de gemeenteraadsverkiezingen.

(29/08/2012)
Kampenhout Swingt met Take One en ELLO
Kampenhout Swingt 2012
Donderdagavond 30 augustus 2012 sluit "Kampenhout Swingt" af met een optreden van Take One en ELLO. Kampenhout Swingt is een openluchtfestival dat elke donderdagavond, tweewekelijks, in juli en augustus, een gratis optreden hield in de verschillende deelgemeenten. Op 30 augustus trekt Kampenhout Swingt voor de laatste maal naar Buken.

(22/08/2012)
Schoolhoofd Mestdagh en bedrijfsleider Vermeersch op Open Vld-lijst Kampenhout
Willem Mestdagh en Kristel Vermeersch
Willem Mestdagh (12de plaats) en Kristel Vermeersch (13de plaats) staan op de Open Vld lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ze stellen hun leidinggevende capaciteiten ten dienste van de gemeente en haar bevolking.

(13/07/2012)
Helga, Jessy en Lisette opnieuw met volle overtuiging op Open Vld-lijst Kampenhout
vlnr: Helga Kunert, Jesse Honée, Lisette Blockmans
Helga Kunert (7de plaats), Jessy Honée (8ste) en Lisette Blockmans (11de) staan zes jaar later opnieuw op de lijst van Open Vld voor de gemeenteraadsverkiezingen. Deze drie vrouwen willen hun opgedane ervaring in de privé, hun beroepsleven, in de publieke sector en als vrijwilliger ten dienste stellen van het gemeentelijk beleid.

(04/07/2012)
Tal van nieuwe kandidaten op Open Vld-lijst Kampenhout
Open VLD-kandidaten gemeenteraadsverkiezingen 2012
De leden van Open Vld Kampenhout hebben de gemeenteraadslijst met kandidaten unaniem goedgekeurd. Op 14 oktober a.s. dingen 10 liberale vrouwen en 11 mannen naar de gunst van de kiezer. "Het is een evenwichtige mix van politieke ervaring en veel nieuw talent op goede plaatsen", zegt lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Gwenny De Vroe.

(30/05/2012)
Voor het eerst e-tickets voor jeugd- en sportactiviteiten in Kampenhout
Voor het eerst kunnen ouders vanaf zaterdag 2 juni hun kind elektronisch inschrijven voor gemeentelijke sport- en jeugdactiviteiten in Kampenhout.

(15/05/2012)
Help mee de oven voorgoed te stoppen!
Stop de oven
Alle inwoners van Kampenhout, Haacht, Boortmeerbeek en Keerbergen ontvangen deze week een flyer "Help mee de oven voorgoed te stoppen" in de bus. Op de achterzijde van de flyer vind je er het bezwaarschrift. De Open Vld-besturen van Kampenhout, Haacht, Boortmeerbeek en Keerbergen doen samen een laatste, warme oproep aan alle inwoners van hun gemeenten om een bezwaarschrift in te dienen tegen de afvalverbrandingsoven in Kampenhout-Sas. Er is nog tijd tot uiterlijk dinsdag 22 mei.

(25/04/2012)
Tuin- en biomarkt in Kampenhout
Op vrijdag 27 april 2012 ontvangt de winnaar van de bio- en tuinmarkt een "insectenhotel". Een goede week geleden vond een Tuin- en Biomarkt in Kampenhout plaats. Op deze gelegenheid konden onder meer kinderen kennis maken met milieuvriendelijke, gezonde en biologische producten. Ook maakten ze kennis met het belang van behoud van biodiversiteit. In dat kader is een kleurwedstrijd georganiseerd waaraan verschillende kinderen hebben deelgenomen. Op het einde van de dag heeft een onschuldige hand een tekening van de overwinnaar gekozen.

(20/04/2012)
Tuin- en biomarkt in Kampenhout
Op zaterdag 21 april 2012 vindt de Tuin- en Biomarkt plaats op het Gemeenteplein van Kampenhout. Op deze markt worden allerlei milieuvriendelijke, gezonde en biologische producten verkocht.

(11/04/2012)
Open Vld start HUIS AAN HUIS bevraging in heel Kampenhout
Open Vld Kampenhout komt vanaf 15 april tot en met 15 juni bij alle huizen van Kampenhout langs om de inwoners mee te laten beslissen over het gemeentelijk beleid. "Met deze bevraging willen we de Kampenhoutenaar de kans geven om mee te beslissen over de toekomst van onze gemeente", zegt lijsttrekker, schepen en Vlaams Parlementslid Gwenny De Vroe.

(16/03/2012)
Zwerfvuilactie in Kampenhout
Onder het thema "In de ZAK!" (Zwerfvuil Actie Kampenhout) zal zondag 18 maart 2012 een vierde editie van de zwerfvuilactie plaats vinden. Vanuit de 4 dorpskernen wordt van 10u tot 16u zwerfvuil ingezameld.

(08/03/2012)
Open Vld Kampenhout organiseert Open familiedag op 11 maart 2012
Open Vld Kampenhout organiseert een Open Familiedag voor jong en oud.

(01/03/2012)
Zwerfvuilactie in Kampenhout
Onder het thema "In de ZAK!" (Zwerfvuil Actie Kampenhout) zal zondag 18 maart 2012 een vierde editie van de zwerfvuilactie plaats vinden. Vanuit de 4 dorpskernen wordt van 10u tot 16u zwerfvuil ingezameld. In samenwerking met de MilieuAdviesRaad Kampenhout zullen verenigingen, scholen, bedrijven, handelaars en burgers aan de slag gaan om het zwerfvuil langs straten, bossen en velden op te ruimen.

(01/03/2012)
Een veilige paddentrek in Kampenhout
Kampenhoutse padden, kikkers en salamanders ontwaken uit hun winterrust, en gaan massaal op weg naar een plek om zich voort te planten. Op stap naar een geschikte voortplantingspoel moeten de dieren soms drukke wegen oversteken in het dicht bevolkte Vlaanderen. Daar schuilt voor hen een groot gevaar.

(23/01/2012)
Na 'Kampenhout swingt' nu ook 'Kampenhout klassiek'
Kampenhout organiseert voor het eerst een sfeervol klassiek winterconcert op donderdag 26 januari 2012. Onder leiding van Kris Stroobants zal 't Muziek Frascati composities spelen uit Romeo & Julia van Prokofjev en Tsjaikovski.

(09/12/2011)
Kerstactie op de wekelijkse markt van Kampenhout
Op dinsdag 13 en 20 december vindt een kerstactie plaats in aanwezigheid van de Kerstman op de wekelijkse markt van Kampenhout.

(24/11/2011)
Comedyshow "Alive and Kicking" in Kampenhout
Op 26 november 2011 vindt in Kampenhout een dolkomische avond plaats met het duo Dufraing & Dewit. Met 14 jaar comedy-ervaring en na 14 jaar samen op de planken, weten Dufraing & De Wit als geen ander hoe ze een zaal plat moeten spelen. En daar doen ze alles voor. Niet met het doel om bekend te worden. Maar om hun publiek de meest geweldige avond van het jaar te bezorgen.

(22/11/2011)
Voorleesweek in de bibliotheek van Kampenhout
Kampenhout neemt deel aan de Voorleesweek die plaats vindt in de week van 18 tot 27 november 2011. De Voorleesweek is een jaarlijks terugkerende campagne die volwassenen wil aanmoedigen om vaker voor te lezen aan kleine en grote kinderen.

(08/11/2011)
Officiële opening kinderkunstenatelier in Kampenhout door de kinderburgemeester en Gwenny De Vroe
Op woensdag 9 november 2011 vindt de officiële opening van de kinderkunstenatelier plaats. Gwenny De Vroe, schepen van Jeugd, en Maurine Van Cauwelaert, de kinderburgemeester, openen het kunstenatelier. Het is de eerste officiële activiteit van de kinderburgemeester die een dikke week geleden haar eed heeft afgelegd.

(27/10/2011)
Eedaflegging tweede Kampenhoutse Kindergemeenteraad
Op 27 oktober 2011 om 19u00 legt de tweede Kampenhoutse Kindergemeenteraad de eed af. Gwenny De Vroe, schepen van Jeugd, verwelkomt de jonge raadsleden, allen deelnemers van de Kinderburgemeesterverkiezing die werd gehouden tijdens de afgelopen Parkfeesten in Relst.

(25/10/2011)
Met de bus op muzikale kroegentocht doorheen Kampenhout
Op zaterdag 29 oktober organiseert Kampenhout een muzikale kroegentocht doorheen de gemeente. "Met drie bussen gaan we van kroeg tot kroeg in groot Kampenhout waar we genieten van de live muziekoptredens", aldus Gwenny De Vroe, schepen te Kampenhout.

(19/10/2011)
Kampenhoutse Jeugdsite in een nieuw kleedje
Kampenhout heeft haar jongerenwebsite vernieuwd. Op deze site zullen alle inlichtingen, van evenementen tot reglementen, terug te vinden zijn. "De jeugd informeren is wat ik met deze nieuwe website wil bereiken", aldus Gwenny De Vroe, schepen van Jeugd te Kampenhout.

(14/10/2011)
Verwendag in de Kampenhoutse bibliotheek
In het kader van de Week van de Bibliotheek wordt u op zaterdag 15 oktober verwelkomd in de openbare bibliotheek van Kampenhout voor een heuse verwendag.

(13/10/2011)
Voor het eerst Kinderkunstenatelier in Kampenhout
Voor het eerst start de jeugddienst van Kampenhout met de organisatie van een kinderkunstenatelier.
"Vanuit mijn bevoegdheid als schepen van Jeugd vond ik het belangrijk dat kinderen zich creatief konden uitleven. Daarom heb ik in de begroting van 2011 een bedrag van 6.000 euro voorbehouden om een Kinderkunstenatelier op te richten onder gepassioneerde begeleiding van een ervaren lerares."

(03/10/2011)
Open Vld Kampenhout nodigt uit voor 22ste steak- en kipfestijn
De Open Vld-afdeling van Kampenhout organiseert op zaterdag 8 oktober en zondag 9 oktober haar 22ste steak- en kipfestijn in het Park van Relst, Aarschotsebaan 128 in Kampenhout.

(26/09/2011)
Opbrengst 2e Nacht van Gwenny naar scouts Nederokkerzeel
Op zaterdag 1 oktober vindt de "2e Nacht van ... Gwenny & Co" plaats in de feestzalen Den Ast in de Brouwerijstraat 23 te 1910 Kampenhout. De opbrengst schenken we ditmaal aan de scouts van Nederokkerzeel.

(04/09/2011)
Eerste maal avondmarkt op de Kermis van Kampenhout van 9-12 september
De kermis van Kampenhout loopt van 9 tot en met 12 september 2011. In samenwerking met de Kampenhoutse verenigingen en cafés hebben we een evenwichtig kermisprogramma samengesteld bestemd voor jong en oud.

(06/07/2011)
Kampenhout swingt de zomer in
"Kampenhout swingt" is een zomers openluchtfestival dat elke donderdagavond, tweewekelijks, in juli en augustus, een gratis optreden houdt.

(20/06/2011)
Gwenny De Vroe lijsttrekker Open Vld Kampenhout
Het partijbestuur van Open Vld in Kampenhout heeft Gwenny De Vroe unaniem aangeduid als lijsttrekker voor de gemeenteverkiezingen van oktober 2012.

(15/06/2011)
Boekvoorstelling thriller 'Dodelijke begeerte' van het schrijversduo Bogaerts
Op zaterdag 25 juni 2011 zullen de auteurs Bogaerts hun thriller persoonlijk voorstellen in de gemeentelijke bibliotheek van Kampenhout. "Dodelijke begeerte" is de zesde thriller van het schrijversduo Bogaerts.

(09/06/2011)
Kampenhoutse jaarmarkt in een nieuw kleedje
De jaarmarkt en de lentekermis van Kampenhout in het weekend van 18 en 19 juni vinden voor het eerst plaats in een vernieuwde vorm. De kermis gaat al van vrijdagavond van start en krijgt veel meer randanimatie.

(08/06/2011)
Tentoonstelling ´Voetsporen van devotie´ in Kampenhout
Van 12 juni tot en met 27 juni vindt de tentoonstelling ´Voetsporen van devotie´ in Kampenhout plaats. In opdracht van de provincie Vlaams-Brabant voerde de KULeuven een studie uit die resulteerde in een historisch overzicht van de processiecultuur in de provincie.

(30/05/2011)
Kampenhout start met 'UiT in Kampenhout'
Kampenhout keurde vandaag de overeenkomst 'UiTpartner' met CultuurNet Vlaanderen goed.

(28/05/2011)
Winnaars en laureaten Poëzieprijs en Cultuurprijs Kampenhout 2011

(26/05/2011)
Persuitnodiging: Uitreiking Poëzieprijs én Cultuurprijs in Kampenhout
Op vrijdag 27 mei worden de winnaars van de Poëzieprijs en de Cultuurprijs uit Kampenhout bekend gemaakt.

(17/05/2011)
Open Vld Kampenhout organiseert open familiedag
Doorlopend barbecue en randanimatie voor kinderen

(21/04/2011)
Kampenhouts artistiek talent op Kunstroute
Kampenhout neemt deel aan de zestiende editie van de jaarlijkse Week van de Amateurkunsten. In samenwerking met diverse Kampenhoutse kunstenaars organiseert de Cultuurraad de tweejaarlijkse Kunstroute.

(08/04/2011)
Tuin- en biomarkt te Kampenhout
Op zaterdag 16 april 2011 vindt de Tuin- en Biomarkt plaats op het Gemeenteplein van Kampenhout. Op deze markt worden allerlei milieuvriendelijke, gezonde en biologische producten verkocht. "Het is zeker de moeite om langs de kraampjes van de Tuin- en Biomarkt te wandelen en de streekproducten te verkennen. Als de klanten bloemen of planten willen aankopen, krijgen ze er bovenop gratis compost bij", aldus Gwenny De Vroe, Schepen van Leefmilieu te Kampenhout.

(01/04/2011)
Paashaas komt langs op de wekelijkse markt
Op dinsdag 5 april 2011 komt de paashaas met lekkere paaseitjes langs op de wekelijkse markt van Kampenhout. U vindt er gezellige marktkraampjes met een uitgebreid assortiment.

(29/03/2011)
Skatedag in Kampenhout
Op zaterdag 2 april 2011 organiseert Kampenhout een skatedag voor de jongeren op het skatepark. Zowel ervaren als onervaren skaters krijgen de mogelijkheid om hun kunnen te tonen. Jongeren leren er de kneepjes van het skaten kennen.

(25/03/2011)
Eerste uitgave van "De Kampenhoutenaar"
De eerste uitgave van "De Kampenhoutenaar" belandt vandaag in de brievenbus van alle inwoners van Kampenhout. "De Kampenhoutenaar" is een publicatie van Open Vld Kampenhout. Het tijdschrift, dat u hierbij ook in bijlage terugvindt, wil enkele keren per jaar de inwoners van Kampenhout vanuit een liberale invalshoek informeren over het gemeentelijk beleid en de Vlaamse en federale politiek.

(23/03/2011)
Zwerfvuilactie in Kampenhout te paard en te voet
Onder het thema "In de ZAK!" (Zwerfvuil Actie Kampenhout) zal zondag 27 maart 2011 een derde editie van de zwerfvuilactie plaats vinden. In samenwerking met de MilieuAdviesRaad Kampenhout zullen verenigingen, scholen, bedrijven, handelaars en burgers aan de slag gaan om het zwerfvuil langs straten, bossen en velden op te ruimen. Alle afval wordt selectief ingezameld en verzameld op lokale punten waar het 'tentoongesteld' wordt aan de bevolking om mensen te sensibiliseren.

(17/03/2011)
Jeugdboekenweek vol geheimen in Kampenhout
In de week van 21 maart tot en met 8 april vindt in Kampenhout de jeugdboekenweek plaats. De jeugdboekenweek is het grootste kinderboekenfestival van Vlaanderen waarbij scholen, bibliotheken, boekenhandels en culturele centra veertien dagen lang de mooiste boeken in de kijker zetten. Het thema van de ondertussen 40e jeugdboekenweek is 'geheim'.

(03/03/2011)
Info-avond Biodiversiteit: Kampenhoutse Koestersoorten
Kampenhout wil het alarmerend verlies aan biodiversiteit een halt toeroepen. In Vlaams-Brabant is ongeveer één derde van de dieren en planten bedreigd door vervuiling en versnippering van hun leefgebieden.

(25/02/2011)
Turtelboom herdenkt de grootste vliegtuigramp uit de Belgische geschiedenis in Kampenhout
Op 28 februari 2011 brengt Annemie Turtelboom, federaal minister bevoegd voor Binnenlandse Zaken, een bezoek aan het monument te Berg-Kampenhout ter herdenking van de grootste vliegtuigramp uit de Belgische geschiedenis

(18/02/2011)
Geen verbrandingsoven in Kampenhout
Gwenny De Vroe, Vlaams parlementslid, is verheugd dat de provincie Vlaams-Brabant beslist heeft om geen verbrandingsoven toe te laten in Kampenhout. Vorige week op 10 februari 2011 heeft de provincie Vlaams-Brabant op voorstel van de bevoegde gedeputeerde voor ruimtelijke ordening, Julien Dekeyser, beslist om het provinciaal ruimtelijk structuurplan zodanig aan te passen dat afvalverwerkende bedrijven niet meer zullen worden toegelaten, noch in de bestaande industriezone, noch in de geplande uitbreiding.

(14/02/2011)
Dikke Truiendag in Kampenhout
Op woensdag 16 februari 2011 vindt de "Dikke Truiendag" in Kampenhout plaats. Dat is een actiedag om de CO2-uitstoot te verminderen door in de dagelijkse activiteiten minder energie te verbruiken.

(09/02/2011)
Kampenhout zorgt voor een veilige paddentrek
Kampenhoutse padden, kikkers en salamanders ontwaken uit hun winterrust, en gaan massaal op weg naar een plek om zich voort te planten. Econet Vlaams-Brabant zal in samenwerking met de milieudienst van Kampenhout schermen plaatsen met daarlangs ingegraven emmers. Deze schermen komen in de Waterstraat en de Hummelgemseweg.

(24/12/2010)
Kampenhout organiseert voor het eerst een filmnamiddag en –avond voor jong en oud
Op 29 december 2010 vindt een filmnamiddag en –avond plaats in Kampenhout. In de namiddag speelt de kinderfilm Nanny McPhee en de Big Bang waarin de magische Nanny McPhee, een kinderjuffrouw, orde moet brengen in een gezin met kinderen. In de avond speelt de Vlaamse thriller Dossier K, een spannende film geregisseerd door Jan Verheyen en bovendien het tweede boek van Jef Geeraerts. Met deze namiddag en avond willen we tijdens de kerstperiode kinderen, jongeren en ouderen samenbrengen op een gezellige filmdag, aldus Gwenny De Vroe, schepen te Kampenhout.

(24/12/2010)
Nieuw bestuur voor Open Vld Kampenhout
Het nieuwe bestuur van Open Vld Kampenhout heeft deze week voor het eerst vergaderd. Open Vld in Kampenhout verwelkomt zes nieuwe bestuursleden. Voorzitter Steven Eneman volgt zichzelf als voorzitter op. Met zes nieuwelingen die van wanten weten wil Open Vld versterkt een aanloop nemen naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2012.

(23/12/2010)
Vlaamse regering sluit komst afvaloven Kampenhout-Sas niet uit
De Vlaamse regering heeft bij monde van bevoegd minister Philippe Muyters en na vragen van Vlaams Volksvertegenwoordigers Gwenny De Vroe (Open Vld) en Hermes Sanctorum (Groen!) bevestigd dat de tweede herziening van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen (RSV) die ze heeft goedgekeurd, de komst van een nieuwe afvaloven in Kampenhout-Sas niet uitsluit. Vlaams volksvertegenwoordigers Hermes Sanctorum en Gwenny De Vroe betreuren dit, maar erkennen toch dat de Vlaamse meerderheid van CD&V, SP.A en N-VA hiermee eindelijk duidelijkheid verschaft.

(20/12/2010)
Gwenny De Vroe: Vlaamse regering spuit mist over verbrandingsoven Kampenhout
Trekt de herziening van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen (RSV), vorige vrijdag door de Vlaamse regering goedgekeurd, nu al dan niet een streep door de plannen voor een nieuwe verbrandingsoven in Kampenhout-Sas? Volgens sommige regeringspartijen wel, volgens anderen niet. ‘Het wordt hoog tijd dat de Vlaamse regering ophoudt mist te spuiten over iets waar zoveel mensen in onze streek wakker van liggen als de nieuwe verbrandingsoven in Kampenhout-Sas’, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Gwenny De Vroe.

(14/12/2010)
Kampenhout opent de jacht op energie
Kampenhoutse gezinnen openen de jacht op energie. Met dit initiatief wil de gemeente haar ecologische voetafdruk verlagen. De energiejacht is een campagne die werd ontwikkeld door Bond Beter Leefmilieu met als doel samen op jacht te gaan naar energieverslinders binnen de woning. De deelnemende gezinnen gaan een gezamenlijke uitdaging aan om zoveel mogelijk CO2 te besparen op 4 maanden tijd.

(13/12/2010)
Wekelijkse markt in Kampenhout wordt opnieuw uitgebreid
In tegenstelling tot de meeste markten gaat de wekelijkse markt in Kampenhout opnieuw uitbreiden. Drie extra kramen zullen aanwezig zijn tijdens de kerstactie.

(24/11/2010)
Gwenny De Vroe organiseert 'Nacht van ... Gwenny'
Op zaterdag 27 november organiseert Vlaams volksvertegenwoordiger en schepen te Kampenhout Gwenny De Vroe de eerste 'Nacht van Gwenny'. Het wordt een evenement met verschillende spraakmakende artiesten.

(28/10/2010)
Eedaflegging eerste Kampenhoutse Kindergemeenteraad
Op 28 oktober 2010 om 17u30 legt de eerste Kampenhoutse Kindergemeenteraad de eed af. Gwenny De Vroe, schepen van jeugd, verwelkomt de jonge raadsleden, allen deelnemers van de Kinderburgemeesterverkiezing die werd gehouden tijdens de afgelopen Parkfeesten in Relst.

(14/10/2010)
Gwenny wil Kampenhout cultureel laten bruisen
Op 14 oktober 2010 heeft Kampenhout voor het eerst een subsidiereglement goedgekeurd ter ondersteuning van haar (socio-)culturele verenigingen. Gwenny De Vroe, de bevoegde Schepen van Cultuur, wil met dit reglement een impuls geven aan nieuwe culturele initiatieven in Kampenhout.

(23/09/2010)
Nieuwe natuurgebieden voor Kampenhout
Natuurpunt krijgt het beheer over Steentjesbos, Rotbos en Weisetterbos.

(02/07/2010)
Gwenny De Vroe klaagt gevaarlijke Haachtsesteenweg aan
Kampenhouts schepen en Vlaams volksvertegenwoordiger Gwenny De Vroe (Open Vld) is niet te spreken over de onveilige Haachtsesteenweg in Kampenhout. Daar zijn wegwerkzaamheden aan de gang voor de aanleg van busbanen en rioleringswerken.

(21/03/2010)
De zwerfvuilactie in Kampenhout van 21 maart was een succes
Er werd liefst 1.830 kg zwerfvuil in de zak gestopt. Alle deelnemers werden na afloop bedankt met een herbruikbare boodschappentas met het wapenschild van Kampenhout op.

(16/03/2010)
Limbrant nodigt Kampenhout ten dans
Zaterdag 20 maart vindt in Kampenhout het tweede "Folkbal zoals geen ander" plaats. Op initiatief van de cultuurdienst en schepen Gwenny De Vroe nodigt het ensemble Limbrant jong en oud ten dans in het Sport- en Cultuurcentrum van Berg (Schoolstraat 2).

(12/03/2010)
Kampenhout komt voor het eerst in aanmerking voor cultuursubsidies
Op voorstel van schepen Gwenny De Vroe heeft de gemeenteraad van Kampenhout de infrastructuur omschreven voor het gemeentelijke gemeenschapscentrum. Deze beslissing maakt het mogelijk om in aanmerking te komen voor subsidies in het kader van het decreet over het lokaal cultuurbeleid.

(05/03/2010)
Kampenhout stopt zwerfvuil in de zak
Op 21 maart organiseren de gemeente Kampenhout en de Milieu Adviesraad van de gemeente een zwerfvuilactie onder het motto "In de ZAK 2010!".

(22/01/2010)
Supernanny Wendy Bosmans licht Kampenhoutse ouders voor
Op voorstel van schepen Gwenny De Vroe organiseert het gemeentebestuur i.s.m. de jeugddienst van Kampenhout op dinsdag 16 maart een infoavond voor ouders, jeugdbegeleiders en geïnteresseerden met Wendy Bosmans.

(06/01/2010)
Gwenny De Vroe betreurt dat Kasteel van Ham dreigt dicht te gaan voor grote publiek
Vlaams volksvertegenwoordiger Gwenny De Vroe vindt het spijtig dat de Vlaamse regering toelaat dat de nieuwe uitbaters van het Kasteel van Ham er niet toe verplicht zullen worden om het kasteel op gezette tijden open te stellen voor het grote publiek. Ze hekelt ook het onbehoorlijk bestuur bij de geplande overdracht van het kasteel naar een privé-uitbater.

HOME - CONTACT - TERUG