HOME - CONTACT - TERUG

Gepubliceerde persartikels.

GWenny De Vroe Dienstencheques worden eenvoudiger voor personen met een beperking (website Open VLD, 22/10/2015)
Minister belooft aan Gwenny De Vroe om systeem van dienstencheques vanaf 2016 te vereenvoudigen voor mensen met een beperking.
Vlaams minister voor Werk en Economie, Philippe Muyters, zal nagaan hoe het systeem van de dienstencheques vanaf 2016 kan worden vereenvoudigd voor mensen met een beperking. Dat antwoordde hij op een vraag van Gwenny De Vroe in de commissie vandaag.

  Liberalen willen vliegwet tegen luchthavenlawaai (De Tijd, 16/06/2015)
Open VLD wil de afspraken over vliegtuiglawaai rond de luchthaven van Zaventem in een wet gieten. Ze vinden dat een beter idee dan de luchthaven te verhuizen, zoals twaalf actiecomités vroegen.
Het pleidooi voor een vliegwet komt van de parlementsleden Gwenny De Vroe, Jo De Ro, Luk Van Biesen en Tim Vandenput, die in de regio rond Zaventem wonen.

  Gemeente werkte correct bij scheur in mestzak (Het Laatste Nieuws, 24/04/2015)
Vlaams parlementslid Gwenny De Vroe (Open Vld) ondervroeg Vlaams minister van Omgeving, Joke Schauvliege (CD&V), over de aanpak van een gescheurde mestzak in de Ransbergstraat in Linter door het gemeentebestuur van Linter. Op 12 februari scheurde een mestzak met 1.500 kubieke meter drijfmest. Een deel daarvan kwam in de nabijgelegen beek en de omliggende velden terecht.

  "We gaan er iets speciaals van maken" (Het Laatste Nieuws, 11/04/2015)
Het belooft een sportzondag te worden om duimen en vingers vanaf te likken. Er is uiteraard Parijs-Roubaix, maar daarnaast staat in tweede provinciale opnieuw de Kampenhoutse derby op het menu. Een tweestrijd die nog altijd wacht op een winnaar, nadat het eerste duel onbeslist eindigde.

  Boscompensatiefonds heeft reserve van 8,5 miljoen euro (Belga, 09/04/2015)
Er is in 2014 bijna 3,5 miljoen euro gestort in het Boscompensatiefonds. Dat is bijna 20 procent meer dan de 2,9 miljoen euro in 2013. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) op een schriftelijke vraag van Open Vld-politica Gwenny De Vroe. Het fonds beschikt nu over een reserve van ruim 8,5 miljoen euro.

  Open Vld vreest comeback illegale slachtingen bij verbod op illegale slachtvloeren (Belga, 17/03/2015)
Open Vld vreest voor een terugkeer van illegale slachtingen als er daadwerkelijk een verbod komt op tijdelijke slachtvloeren voor het Offerfeest. Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) wil zo'n verbod en voert daarover momenteel overleg. Maar Open Vld-parlementslid Gwenny De Vroe denkt dat er zonder tijdelijke slachtvloeren een capaciteitsprobleem ontstaat. Driekwart van de slachtingen tijdens het Offerfeest gebeuren immers op tijdelijke slachtvloeren.

Gwenny De Vroe (Open VLD): 'Kampenhout blijft mijn passie' Gwenny De Vroe (Open VLD): 'Kampenhout blijft mijn passie' (Nieuwsblad, 23/02/2015)
Open VLD Kampenhout verwelkomde zondag Brussels minister Sven Gatz op haar voorjaarsreceptie. Hij had niets dan lof voor de Kampenhoutse afdeling en in het bijzonder voor Vlaams parlementslid Gwenny De Vroe. 'Jullie zijn een stevige ploeg met een bijzondere dame die jullie leidt,' vond hij, 'Gwenny werkt hard, kent haar dossiers en behaalt stemmen. Ze stelt ook altijd het belang van de groep voorop.'

Voorjaarsreceptie en familiedag met Open VLD Kampenhout Voorjaarsreceptie en familiedag met Open VLD Kampenhout (Nieuwsblad, 21/02/2015)
De partij Open VLD Kampenhout organiseert op zondag 22 februari haar jaarlijkse voorjaarsreceptie met aansluitend een familiedag in het Park van Relst aan de Aarschotsebaan.
Tijdens de voorjaarsreceptie om 11:00 uur staan traditiegetrouw enkele toespraken op het programma. Voorzitter Steven Eneman bijt de spits af, gevolgd door Vlaams parlementslid en gemeenteraadslid Gwenny De Vroe.

  Weyts zoekt verder naar oplossing voor ritueel slachten voor dieren (Belga, 11/02/2015)
Er is nog geen akkoord over de manier waarop de moslimgemeenschap in de toekomst in Vlaanderen zal omgaan met het ritueel slachten van dieren. Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts kreeg woensdag in het Vlaams Parlement verschillende vragen over de problematiek van het onverdoofd slachten. "Het overleg loopt en ik wil het resultaat van dat overleg niet in het gedrang brengen door de inhoud ervan naar buiten te brengen", legde de N-VA-minister uit.

  Open VLD klinkt op nieuwe jaar (Nieuwsblad, 03/02/2015)
Open VLD Linter klonk net een maand na nieuwjaar op 2015 in de parochiezaal van Drieslinter.
Aansluitend op het nieuwjaarsfeest voor de liberale senioren vond de nieuwjaarsreceptie plaats in aanwezigheid van Vlaams Parlementslid Gwenny De Vroe (Open VLD) uit Kampenhout. Ook Jong VLD liet zich niet onbetuigd met voorzitter Yoram Lox, die sinds kort ook de leiding bij Jong VLD Oost-Brabant heeft.

  Weyts wil gemeenten extra sensibiliseren rond gevaren van vuurwerk voor dieren (Belga, 14/01/2015)
Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts wil de Vlaamse steden en gemeenten in 2015 extra sensibiliseren rond de gevaren van vuurwerk voor (huis)dieren. Dat heeft hij woensdag in het Vlaams Parlement geantwoord op vragen van Jelle Engelbosch (N-VA) en Gwenny De Vroe (Open Vld).

Nacht van Gwenny & Co Opbrengst ´Nacht van Gwenny & Co´ naar jeugdhuis TonzenT (Het Laatste Nieuws, 09/01/2015)
Voor de leden van jeugdhuis TonzenT in Kampenhout stond er deze week een aangename verrassing te wachten, want in restaurant Bistro 500 kregen ze van ex-jeugdschepen en huidig oppositieraadslid Gwenny Devroe (Open Vld) een vette cheque overhandigd. In totaal schonk de sympathieke Devroe 2.112,16 euro aan de jeugdvereniging, een bedrag dat ze heeft ingezameld met de opbrengsten van de vijfde editie van 'De Nacht van Gwenny & Co'.

Jos De Vroe Hij was een vriend van iedereen (Het Laatste Nieuws, 01/12/2014)
Honderden namen zaterdag afscheid van Jos De Vroe. De geliefde bezieler van talloze verenigingen, maar ook organisator, ondernemer, sportliefhebber en bovenal levensgenieter overleed een week eerder onverwacht op 62-jarige leeftijd tijdens een fietstochtje. Onder meer Peter Van Petegem en Piet den Boer namen het woord tijdens de plechtigheid.

  Open VLD niet te spreken over extra belasting (Het Nieuwsblad, 27/11/2014)
De voorbije weken viel bij de 875 Kampenhoutse zelfstandigen een aanslagbiljet over een ‘algemene gemeentebelasting’ in de bus. Vooral de kleine zelfstandigen voelen zich geviseerd.

Jos De Vroe Jos De Vroe (62) plots overleden. (Het Nieuwsblad, 26/11/2014)
De bekende Jos De Vroe uit Kampenhout is zaterdag tijdens een fietstocht overleden. ‘Zijn overlijden kwam voor de familie geheel onverwacht’, zegt zijn dochter Gwenny, die voor Open VLD gemeenteraadslid is in Kampenhout. ‘Mijn vader was een heel geëngageerd man. Hij was de oprichter van Unizo Kampenhout, ere-voorzitter van SK Kampenhout en de Wielervrienden Kampenhout, erelid van de Fanfare De Vlaamse Leeuw in Relst en nog zoveel meer.

Jos De Vroe Hij was een grote meneer (Het Laatste Nieuws, 26/11/2014)
Ook het Kampenhoutse voetbal blijft wat verweesd achter na het plotse overlijden van Jos De Vroe. Dat hij een grote meneer was met veel verdiensten kunnen ze bij de tweedeprovincialers SK Kampenhout en SK Kampelaar alleen maar beamen.

Nacht van Gwenny ...en Co Aanschuiven voor Nacht van Gwenny & Co (Het Laatste Nieuws, 13/10/2014)
De vijfde editie van De Nacht van Gwenny & Co heeft zaterdagavond een massa volk op de been gebracht in Kampenhout. Dat leverde lange wachtrijen op.

Affiche Nacht van Gwenny ...en Co Regi als topact op de nacht van Gwenny & Co (Nieuwsblad, 09/10/2014)
Niemand minder dan Regi is dit jaar te gast op 'de nacht van Gwenny & Co', op zaterdag 11 oktober in Salons Deli Dish aan de Brouwerijstraat. 'De nacht van Gwenny & Co' is dit jaar aan haar vijfde editie toe.

Maggie De Block licht zorgplan toe in Ons Tehuis Brabant Maggie De Block licht zorgplan toe in Ons Tehuis Brabant (Nieuwsblad, 15/05/2014)
Vlaams volksvertegenwoordiger Gwenny De Vroe (Open VLD) en staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding Maggie De Block (Open VLD) brachten gisteren een bezoek aan Ons Tehuis Brabant in Kampenhout. OTB is een woonvoorziening en dagcentrum voor mensen met een matige en ernstige mentale beperking.

Mister Michel brengt verrassingsbezoek aan At George's Mister Michel brengt verrassingsbezoek aan At George's (Nieuwsblad, 14/05/2014)
Hoog bezoek in café At George's aan de Haachtsesteenweg in Kampenhout. Niemand minder dan Michel Verschueren, voormalig manager van RSC Anderlecht, kwam er een pintje drinken met de ploeg van Open VLD. Michel Verschueren (83) duwt voor Open VLD de Vlaams-Brabantse kamerlijst met de komende verkiezingen. De liberalen die volop campagne aan het voeren zijn, hielden dan ook graag even halt in het bekende supporterscafé van Anderlecht. Onder hen onder meer Vlaams Parlementslid Gwenny De Vroe en Rik Daems, die zich beiden verkiesbaar stellen lijst voor het Vlaams Parlement.

Maggie en Gwenny in Ons Tehuis Brabant Maggie en Gwenny in Ons Tehuis Brabant (Blog Peter Dejaegher, 14/05/2014)
Ons Tehuis Brabant (OTB) is in Kampenhout en omgeving een begrip. Ik had de eer en het genoegen er als waarnemer in het zog van de liberale dames Maggie De Block en Gwenny De Vroe een bezoek te mogen brengen.
Als ik met Gwenny tien minuten te vroeg het vijf hectare grote domein van OTB oprijd, zit Maggie met de schuifdeur van haar monovolume wijd open druk te telefoneren. Niet over de verkiezingen maar over een of andere Amerikaanse van wie het toeristenvisum was verstreken en die nog wat langer wederrechtelijk in ons land wilde verblijven met het argument dat haar grootvader Europa toch mee had bevrijd.

Hoe win je een hart Hoe win je een hart (Blog Peter Dejaegher, 07/05/2014)
N-VA drijft op angst, titelt politicoloog Carl Devos, maar wie het hart kan winnen, wint de verkiezingen. In een opinie in De Morgen (5 mei) besluit hij dat alle partijen nog heel wat onbesliste kiezers kunnen winnen in de eindspurt naar 25 mei, ‘als ze dat doen vanuit hun eigen overtuiging, niet via waarschuwingen voor de concurrent. En niet enkel met slimme voorstellen, maar met emotie. Wie het hart wint, wint de verkiezingen.’

  Waarom zo lang zoeken naar kinderopvang? (De Morgen, 30/04/2014)
Bij ruim twintig crèches en onthaalouders informeerde Annelies De Caster (29). Uiteindelijk bleek er slechts bij twee plaats te zijn. 'Een echte keuze hebben we niet kunnen maken.'
OPEN VLD Gwenny De Vroe, vierde plaats Vlaams Parlement, Vlaams-Brabant: "Een opvangplaats voorzien voor elk kind is geen utopie, maar perfect mogelijk. Ouders als Annelies moeten genieten van de zwangerschap en de geboorte, in plaats van met kopzorgen in de wachtrij van de crèche te staan.

Met Gwenny op de zuipkar Met Gwenny op de zuipkar (Blog Peter Dejaegher, 28/04/2014)
Je houdt niet voor mogelijk wat een verkiezingsbord allemaal kan meemaken.
Terwijl de toppolitici opiniepeilingen ontleden en bakkeleien over wie de volgende minister-president wordt, terwijl ze vanop congreskansels of uit televisiestudio’s met verbale slagzwaarden hun concullega’s te lijf gaan, terwijl politieke strategen op hoofdkwartieren de gekste manieren verzinnen om de laatste weken vóór 25 mei de verkiezingsagenda te veroveren of behouden, ging Gwenny met haar Chinese ballon naar liberale dansfeesten met Gwendolyn en Maggie in Aarschot en Merchtem en beleefden haar ronde borden de vreemdste avontuurtjes.

Gwenny en de Chinese ballon Gwenny en de Chinese ballon (Blog Peter Dejaegher, 26/04/2014)
Ingespannen zat ze over haar laptop gebogen, surfend naar ideeën. Kijk hier, veerde ze opeens recht. Het was een foto van een vreemd tafereel dat het scherm vulde. Ik moest me voorover buigen om te zien welk wonderlijk, nooit eerder gezien toestel Gwenny’s aandacht had getrokken. We moeten het wel bestellen in China, zei ze, zou ik dat wel riskeren? Maar ze gaf meteen al zelf het antwoord: ik doe het.

  Sociale leningen - Eén op vier sociale leningen voor alleenstaanden zonder kinderen (BELGA, 12/03/2014)
In 2013 werden 5.612 sociale leningen toegekend door het Vlaams Woningfonds (VWF) en de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW). Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Gwenny De Vroe (Open Vld) heeft opgevraagd bij Vlaams minister Freya Van den Bossche. Van de 5.612 sociale leningen gingen er 1.394, of 1 op 4, naar alleenstaanden zonder kinderen.

Jessy Honée Jessy Honée vervangt Wim Pulinx als gemeenteraadslid voor Open VLD (Nieuwsblad, 11/03/2014) - weblink
Wim Pulinx (Open VLD) verlaat de Kampenhoutse gemeenteraad. Hij wordt er vervangen door Jessy Honée.

Maggie De Block Maggie De Block bezoekt familiedag Open VLD Kampenhout (Nieuwsblad, 25/02/2014) - weblink
Open VLD Kampenhout hield het voorbije weekend haar jaarlijkse voorjaarsreceptie en familiedag in het Park van Relst. Iedereen werd er getrakteerd op gratis frietjes met stoofvlees. Ook staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block kwam even langs om haar steun te betuigen aan de lokale mandatarissen en leden van de partij. 'Ook vanuit de oppositie kan je heel wat zaken afdwingen in je gemeente,' benadrukte ze in haar toespraak.

  Oppositie boos om belastingverhoging (Het Nieuwsblad, 17/01/2014) - pdf
Gemeenteraadslid Devroe is niet tevreden met de belastingverhoging in Kampenhout. 'Er werd beloofd dat dit niet zou gebeuren', zegt Devroe. 'De bouw van een nieuw administratief centrum wordt als een besparing beschouwd, terwijl in de vorige bestuursperiode nooit een budget werd vastgesteld. Er was alleen een budget voor een haalbaarheidsonderzoek. We besparen ook op enkele banen: de helft van de werknemers die met pensioen gaan, wordt niet vervangen.' Ook de retributies zijn gestegen, zoals de milieutaks voor bedrijven en de verhoging van vier euro per kind bij buitenschoolse kinderopvang.

  Crevits bijt van zich af over aanpak overstromingen Denderbekken (Het Laatste Nieuws, 15/01/2014) - weblink
Oppositiepartijen Open Vld, Vlaams Belang, Groen en LDD namen minister Crevits over de kwestie onder vuur. Volgens de oppositie heeft de minister in 2010 en 2011 beloftes gedaan, maar is er op het terrein weinig of niets gerealiseerd. "Als we kijken naar Wallonië, naar de beelden op tv, heeft iedereen gezien dat er daar een hoge dijk is met stenen. Wat zien we in Vlaanderen? Een hoop zandzakjes: beschamend om naar te kijken", zo stelde Open Vld-politica Gwenny De Vroe.

  Politiek steekspel over aanpak overstromingen Denderbekken (De Redactie, 15/01/2014) - weblink
"Vlaanderen investeert niet 4.600 euro minder, maar 9.313 euro meer per kilometer bevaarbare waterwegen dan Wallonië. En het klopt dat er nog werk aan de winkel is in het Denderbekken, maar het klopt helemaal niet dat er niets gedaan is". Dat heeft Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) geantwoord op de kritiek op haar aanpak van de overstromingsproblematiek in het Denderbekken.

  Gewesten discussiëren over betaling Europese boete (De Morgen, 07/01/2014) - weblink
De federale overheid heeft de Europese boete van 10 miljoen euro voor gebrekkige waterzuivering betaald. De drie gewesten moeten wel nog verder overleggen over de verdeling van de boete. Het Vlaamse gewest blijft alvast bij zijn standpunt dat het niet hoeft bij te dragen. Dat heeft Vlaams minister-president Kris Peeters geantwoord in het Vlaams Parlement op een vraag van Open Vld-parlementslid Gwenny De Vroe.

  Kampenhouts gezin zal jaarlijks 688 euro extra betalen (Het Laatste Nieuws/Leuven-Brabant, 20/12/2013) - pdf
Volgens Gwenny De Vroe, fractieleidster van oppositiepartij Open Vld, zullen de plannen van het gemeentebestuur voor de komende 6 jaar de Kampenhoutenaar flink wat geld kosten. De ex-schepen beschuldigt CD&V en N-VA dan ook van kiesbedrog, omdat zij voor de verkiezingen uitdrukkelijk hadden beloofd om de belastingen niet te verhogen.

  Kampenhoutenaar staat voor forse belastingverhogingen (Het Nieuwsblad, 18/12/2013) - weblink
Op de gemeenteraad dinsdagavond werd flink gedebatteerd over de belastingverhogingen die het gemeentebestuur wil doorvoeren. Ook de manier waarop meerjarenplanning van het OCMW tot stand kwam werd op de korrel genomen. Vooral de Open VLD-fractie trok fel van leer.

  Open Vld: "Controleer wat gemeenten met belastinggeld voor riolen doen" (Gazet van Antwerpen, 3/12/2013) - weblink
"Een onaanvaardbare passieve houding", meent Open Vld-politica Gwenny De Vroe. Sinds 2005 betalen de Vlamingen jaarlijks verplicht een riolenbelasting ...

  Riolen - Open Vld komt met voorstel rond controle op besteding saneringsbijdrage door gemeenten (BELGA, 28/11/2013)
Oppositiepartij Open Vld bereidt een voorstel voor dat moet zorgen voor meer toezicht en controle op de besteding van de saneringsbijdrage door de rioolbeheerders. Gisteren/woensdag liet minister van Leefmilieu Joke Schauvliege verstaan dat ze geen decretale initiatieven plande en dat de controletaak toekomt aan de gemeenteraden. "Een onaanvaardbare passieve houding", meent Open Vld-politica Gwenny De Vroe.

  Gwenny Devroe schenkt cheque aan scouts (Het Nieuwsblad, 27/11/2013)
In oktober vond de 'Nacht van Gwenny & Co' plaats aan de witloofveiling. De opbrengst ging dit jaar naar de scouts van Kampenhout. Naast een diner voor genodigden vond er een fuif plaats op de parking aan restaurant Het Veilingshof.

  Open Vld wil dat Vlaanderen zelf investeert in propere lucht (Politics.be, 22/11/2013) - weblink
Vlaanderen hoeft niet langer groene investeringen in het buitenland te sponsoren. Het Europees Parlement heeft vandaag immers beslist om via het LIFE-subsidieprogramma financiële tegemoetkomingen te voorzien voor milieu-investeringen. “België en Vlaanderen kunnen zich dus ten volle concentreren op het zelf behalen van de Europese 20-20-20-doelstellingen,” zeggen Vlaams Volksvertegenwoordiger Gwenny De Vroe en Europees parlementslid Philippe De Backer. “Buitenlandse schone lucht kopen hoeft dan niet meer.”

Villa Politica (Actua TV, 25 september 2013) Gwenny over tewerkstelling op de nationale luchthaven (Villa Politica - Actua TV, 23/09/2013) - video
Gwenny De Vroe en Matthias Diependaele gingen in het Vlaams Parlement in debat over de tewerkstelling op de luchthaven van Zaventem. Toen duidelijk werd dat het gesprek de verkeerde kant op tuimelde, greep voorzitter Jan Peumans doortastend in. (Villa Politica)

decoratie Gezellige wielerdrukte aan brouwerij (hln.be, 23/09/2013) - pdf
De Primus Classic Impanis-Van Petegem werd afgelopen zaterdag gewonnen door Sab Vanmarcke. Geen overrompeling aan de aankomstzone rond de brouwerij van Haacht, maar wel een gezellige drukte. Op de VIP-tribune uiteraard enkele bekende gezichten, waaronder Jean-Marie Pfaff. "Ik ken organisator Jos De Vroe en zijn dochter Gwenny. Het zijn vrienden en ik ben een echte koersliefhebber, vandaar mijn aanwezigheid in Haacht", aldus de voormalige doelman van de Rode Duivels.

  Grote projecten niet in gevaar door ongrondwettelijk integratiespoor (De Morgen, 18/09/2013) - pdf
De grote, maatschappelijk belangrijke, investeringsprojecten komen niet op de helling te staan door de beslissing van het Grondwettelijk Hof om een artikel over het integratiespoor te schrappen. Dat verzekerden minister van Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters en minister van Leefmilieu Joke Schauvliege vandaag in de bevoegde commissie van het Vlaams parlement.

  Originele liefdesverklaring Fiifi Solomon aan Gwenny De Vroe (hln.be, 22/05/2013) - pdf
Nadat hij in de heenwedstrijd van de eindronde voor promotie naar de vierde voetbalklasse de gelijkmaker scoorde voor FC Eppegem op het veld van Bierbeek, liep de Ghanese spits Fiifi naar de tribune waar zijn vrouw, Gwenny De Vroe, Vlaams volksvertegenwoordiger en ex-schepen van Kampenhout, de wedstrijd volgde. Hij tilde zijn shirt op, waardoor een t-shirt tevoorschijn kwam met een foto van Gwenny die zijn hele borstkas vulde. "Op die manier wilde ik mijn vrouw bedanken voor negen gelukkige huwelijksjaren", zei hij achteraf.

  Na acht jaar akkoord over stookolietankfonds (hln.be, 08/05/2013) - weblink
Minister van Leefmilieu Joke Schauvliege verklaarde aan Vlaams parlementslid Gwenny De Vroe in de commissie Leefmilieu dat er overeenstemming is. "De minister bevestigde dat er een principieel akkoord is bereikt tussen de federale overheid en de gewesten", aldus De Vroe. Op 30 mei zal het akkoord op een interministeriële conferentie worden bekrachtigd en in 2015 moet het operationeel worden.

  Eindelijk akkoord over stookolietankfonds (standaard.be, 08/05/2013) - weblink
Na acht jaar onderhandelen is er een akkoord over een Belgisch stookolietankfonds, dat voor gezinnen financieel kan tussenkomen bij de sanering van lekkende tanks. Dat meldt Open VLD woensdag. Nu draaien de gezinnen nog op voor de sanering, die tot tienduizenden euro kan kosten.

decoratie Kinderkunstenatelier fiks duurder (Het Laatste Nieuws, 03/05/2013) - pdf
De gemeenteraad van Kampenhout heeft beslist om de tarieven van het kinderkunstenatelier, waar kinderen van 6 tot 14 jaar creatief kunnen bezig zijn, te verhogen met 25 euro. Kinderen die in Kampenhout wonen, betalen voortaan 150 euro per jaar, een tweede kind uit hetzelfde gezin 125 euro, een derde 100 euro.

decoratie Gezellige familiedag Open VLD (Nieuwsblad.be, 20/03/2013) - weblink
De Open Familiedag van Open VLD Kampenhout lokte weer heel wat leden en sympathisanten van de partij naar het Sport- en Cultuurcentrum van Berg. Er viel dan ook heel wat te beleven. De namiddag stond vooral in het teken van de kinderen. Zo was er een springkasteel, een grimestand, kinderdisco en optredens van dansgroepen. Onder andere 'Gangnam Style' galmde vrolijk door de zaal.

decoratie Forse stijging tarieven speelpleinwerking (Het Laatste Nieuws, 28/02/2013) - pdf
De gemeenteraad van Kampenhout besliste de dagprijs voor de speelpleinwerking en de sportweken vanaf de komende paasvakantie te verhogen met 4 euro per dag per kind. Wie één kind naar het speelpleinhuis 't Grobbeltje stuurt, betaalt voortaan 11 euro per dag, ruim driemaal het Vlaamse gemiddelde van 3,53 euro. Oppositielid en voormalig schepen van jeugd Gwenny De Vroe (Open VLD) is er niet over te spreken.

decoratie Kinderopvang wordt beduidend duurder (Het Nieuwsblad, 27/02/2013) - pdf
De dagprijs voor de gemeentelijke speelpleinwerking en kinderopvang in 't grobbeltje stijgt van 7 naar 11 euro. Daarmee zit Kampenhout ver boven het Vlaamse gemiddelde dat slechts 3,53 euro bedraagt.

  Taks moet nieuwe nachtwinkels weren (Het Laatste Nieuws, 19/02/2013) - pdf
Wie in Kampenhout een nachtwinkel wil openen, zal voortaan eerst 6.000 euro 'openingsbelasting' moeten betalen. Met die maatregel hoopt de nieuwe CD&V-N-VA-meerderheid het aantal nachtwinkels op het huidige totaal van drie te houden en de overlast waarmee nachtwinkels dikwijls geassocieerd worden te beperken. Oppositiepartijen Open Vld en Groen vinden dat, om verschillende redenen, een zinloze maatregel.

decoratie Open VLD: ´Op een constructieve manier oppositie voeren´ (Nieuwsblad.be, 22/01/2013) - weblink
KAMPENHOUT - Open VLD zal de komende zes jaar op een strijdvaardige, maar constructieve manier oppositie voeren in de Kampenhoutse gemeenteraad. Dat bleek uit de nieuwjaarstoespraken van voorzitter Steven Eneman en Vlaams parlementslid Gwenny De Vroe.

decoratie Open Vld als één man achter Rutten (De Morgen, 09/11/2012) - pdf
Het is eindelijk officieel: Kamerlid Gwendolyn Rutten (37) doet een gooi naar het voorzitterschap van haar partij Open Vld.

  Vijftigjarigen vieren feest (Het Nieuwsblad, 07/11/2012) - pdf
Een honderdtal vijftigjarigen kreeg een feestelijke ontvangst op het gemeentehuis van Kampenhout. Al wie geboren is in 1962 en in Kampenhout woont of er school liep, kreeg een uitnodiging.

  Vlaams Parlement gaat op vlinderjacht (De Standaard, 07/11/2012) - pdf
Twee derde van de vlindersoorten in Vlaanderen is uitgestorven of bedreigd. Oorzaken zijn de intensieve landbouw, versnippering van natuurgebieden en onze ´exotische´ tuinen. Om te vermijden dat er nog meer soorten verdwijnen, buigt het Vlaams Parlement zich vandaag over de problematiek. De oplossing ligt bij sensibilisering en natuurbeheer.

decoratie Populaire Gwenny De Vroe (Open Vld) belooft harde oppositie (Het Laatste Nieuws, 16/10/2012) - pdf
Gwenny De Vroe is de populairste politica van Kampenhout. Als lijsttrekker van Open Vld haalde zij 1371 naamstemmen. Dat zijn er 132 meer dan de nieuwe CD&V-burgemeester Kris Leaerts. Gisteren kon De Vroe nog steeds moeilijk verkroppen dat haar Open Vld, die één zetel had gewonnen, door de N-VA (5 zetels) en de CD&V (die 2 zetels verloor maar er nog wel 8 behoudt) werd gepasseerd.

decoratie Chiro Kampenhout krijgt mooi bedrag voor nieuwbouw (Nieuwsblad.be, 12/10/2012) - weblink
Lucas Robberechts en Lisa Trogh van Chiro Kampenhout kregen in taverne Ter Elst een cheque van 2032 euro uit handen van schepen Gwenny De Vroe (Open VLD). De opbrengst van de Nacht van Gwenny & Co, die vorig weekend plaatsvond, was dit jaar voor de Chiro. 'We zijn hier heel tevreden mee,' zegt Lucas Robberechts, 'Het geld is meer dan welkom, want we plannen een nieuwbouw.'

decoratie Derde kindergemeenteraad legt eed af (Het Laatste Nieuws, 06/10//2012) - pdf
In de raadzaal van het gemeentehuis van Kampenhout werd de derde kindergemeenteraad geïnstalleerd. De 19 raadsleden, allemaal tussen 10 en 12 jaar, legden de eed af. Zij werden in juli verkozen tijdens de Parkfeesten. De nieuwe kinderburgemeester is Sara Van Remoortel.
Het is de bedoeling dat de kindergemeenteraad drie tot vier keer per jaar vergadert.

decoratie "Vastberaden strijd blijven voeren" (Het Laatste Nieuws, 27/09/2012) - pdf
De meerderheidspartijen CD&V en Open Vld hebben zich van meet af verzet tegen de verbrandingsoven en blijven dat doen.

decoratie De strijd tegen de afvalverbrandingsoven is en blijft belangrijk (Gazet van Antwerpen, 18/09/2012) - pdf
Verkiezingspamfletten in de bus, verkiezingsborden in de voortuinen en politici die overal opduiken. Dat kan niets anders betekenen dan dat de verkiezingen in aantocht zijn. Wij bouwen op naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober door elke dag een gemeente in de kijker te zetten.

decoratie Kampenhout wil af van sluipverkeer (Het Nieuwsblad Online , 18/09/2012) - URL
Schepen van Milieu Gwenny Devroe (Open VLD) hekelt het sluipverkeer in Kampenhout. Volgens haar is de aanpak van De Lijn een van de oorzaken.

decoratie Open Vld ontmoet haar kiezers (Het Nieuwsblad Online , 17/09/2012) - URL
Open Vld stelde haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen officeel voor aan de inwoners van Kampenhout in het Park van Relst. Iedereen toonde zich present. 'Het is de eerste keer dat we al onze kandidaten op deze manier presenteren aan de kiezer,' zegt lijsttrekker Gwenny De Vroe.

decoratie Open Vld stelt kandidaten voor met aperitiefje (Het Laatste Nieuws , 15/09/2012) - pdf
Zondag stelt Open Vld Kampenhout om 11 uur in het Park van Relst haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen officieel voor aan de inwoners van de gemeente.

decoratie Kampenhout Swingt krijgt tiende editie (Het Laatste Nieuws , 01/09/2012) - pdf
Met het vijfde en laatste luik in Buken werd donderdagavond de negende editie van het muziekfestival Kampenhout Swingt afgesloten.

decoratie Monitoren speelplein 't Grobbeltje wuiven kinderen uit (Het Nieuwsblad Online , 30/08/2012) - URL
Ook voor de kinderen en monitoren van speelplein 't Grobbeltje zit de grote vakantie erop. Al enkele jaren is de pastorij van Relst in de Hutstraat de vaste stek van 't Grobbeltje. Het speelplein kan tot 160 kinderen per dag opvangen.

decoratie Twee twintigers op lijst Open VLD (Het Laatste Nieuws , 03/08/2012) - pdf
Twee jonge twintigers vervolledigen de lijst van Open VLD Kampenhout voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober.
Brenda Cleynhens is amper 20 en daarmee de jongste kandidate van Open VLD. Nils Stuyckens is 25 en een bekende figuur in de gemeente.

decoratie Gwenny De Vroe trekt Open VLD Kampenhout (De Redactie , 02/08/2012) - pdf
In Kampenhout trekt Gwenny De Vroe de lijst van Open VLD op 14 oktober. De Vroe is momenteel schepen in Kampenhout en Vlaams parlementslid. Volgens De Vroe is er veel nieuw talent te bespeuren op de lijst.

decoratie Drie bekende vrouwen op Open Vld-lijst (Het Laatste Nieuws , 17/07/2012) - pdf
Open Vld Kampenhout maakte bekend dat drie bekende vrouwen op de lijst voor de gemeenteraadesverkiezingen van 14 oktober zullen staan: Helga Kunert (zevende plaats), Jessy Honée (achtste plaats), Lisette Blockmans (elfde plaats).

decoratie Sara Van Remoortel nieuwe kinderburgemeester (Het Laatste Nieuws , 10/07/2012) - pdf
De 10-jarige Sara Van Remoortel is de nieuwe kinderburgemeester van Kampenhout. Zij werd zondag tijdens het Park4Kids-feest in Relst verkozen door een jury, die 19 kandidaten beoordeelde. Aurélie Coosemans (11) en Wannes Vanhoof (12) zijn respectievelijk eerste en tweede schepen.
HOME - CONTACT - TERUG